What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Hvordan få bedre immunforsvar

Content Tigeni, content.tigeni@gmail.com

Immunforsvaret er kroppens beskyttelse mot virus, bakterier og andre smittestoffer. Sjekk dine verdier av vitaminer og mineraler for å opprettholde et godt immunforsvar med Tigeni. Tigeni er et tilbud for deg som ønsker å enkelt få innsikt i egen helse. Du kan finne ut om du har og opprettholder vitale verdier av vitaminer og mineraler i blodet for å bevare et godt immunforsvar. 


Med Tigeni får du en enkel blodprøve du selv gjennomfører hjemme. Da slipper du å bestille time hos lege og å bruke tid på reise for å utføre en slik undersøkelse.


Bestill en hjemmetest 

Immunsystemet  

Immunforsvaret har som sin viktigste oppgave å bekjempe virus, bakterier og smitte som potensielt kan være meget skadelig for kroppen – om ikke dødelige. Dette i form av livsfarlige infeksjoner, parasitter, virus, annen smitte og farlige patogener. 

Immunsystemet trenger næring

Det er ikke helt korrekt si at man har et “dårlig immunforsvar”, men heller at immunforsvaret er ute av balanse. Grunnet kritiske mangler av viktige vitaminer og mineraler, eller medfødt autoimmun sykdom, vil kroppen enten ikke klare å bekjempe potensiell sykdom fra en infeksjon, oppfatte naturlige partikler som farlige (eks. ved allergi) eller i verste fall angripe seg selv. 

Antistoffer 

Immunsystemet består av ulike celler og proteiner som angriper farlige patogener ved å rive disse fra hverandre, for deretter å føre disse ut av kroppen. Kroppen opparbeider seg antistoffer til neste kamp mot de samme patogenene om man skulle bli eksponert på nytt. 


Det samme gjør en vaksine ved å tilføre kroppen antistoffer den ikke selv klarer å produsere før kompliserte og farlige symptomer fra infeksjoner forekommer. 


Skal disse cellene og proteinene vi har i kroppen kunne oppfatte farlige patogener, og det på riktig måte, er det viktig å gi kroppen god næring og sørge for å opprettholde en sunn livsstil. 

Tigeni – en rask og enkel sjekk 

Tigeni tilbyr enkle hjemmetester slik at du selv kan gjennomføre en blodprøve. Gjennom en enkelt eller flere hjemmetester over tid kan du holde øye med noen av de viktigste verdiene i blodet som bidrar til å opprettholde et godt immunforsvar. 


Testkittet bestiller du her på nettsiden, prøven tar du hjemme og resultatene får du digitalt. 


Bestill her

Kombiner resultater med pulsklokke

Nå kan du også kombinere resultatene fra blodprøven med helsedata fra en pulsklokke! Med Tigeni-appen kan du synkronisere helsedata fra Garmin, Apple, Fitbit, Android og Google Fit med blodprøvesvarene. Dette vil gi deg en større innsikt i sammenhengen mellom trening og kosthold – og vise deg resultatene av tiltakene du gjennomfører.


Alle tester og medisinske data er sikret i henhold til de enhver tid gjeldende regler for personvern i Norge og EU.

Et godt kosthold 

Det er spesielt viktig å få i seg de næringsstoffene kroppen behøver for at cellene som går til angrep på potensielt skadelige virus og bakterier skal reagere – og har kraften til det. Cellene som skal angripe disse “inntrengerne” ligger latent til det er på tide å aktiveres. 


Frukt og grønnsaker 

Et variert kosthold, bestående av gode kilder til vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er hva som gjør at immunforsvaret evner å gå til angrep på virus og bakterier som forsøker å trenge seg inn i kroppens blod, vev og organer. 


Gjennom frukt, grønnsaker og korn tilføres de næringsstoffene som i størst grad gir styrker immunsystemet og fôrer cellene med riktig proviant. 

Kosttilskudd for å “styrke immunforsvaret”

Mange leverandører av kosttilskudd og lignende supplementer påstår at deres produkter sørger for et godt immunforsvar og vil øke kroppens motstandsdyktighet mot sykdommer og infeksjoner.


Gjennom et riktig kosthold, regelmessig mosjon og nok søvn vil immunforsvaret for de fleste være i stand til å forsvare kroppen mot alvorlig sykdom når den blir utsatt for relativt vanlige smittestoffer. Det skal likevel sies at om man derimot har påvist nedsatt verdi av en eller flere vitaminer og mineraler, kan slike supplementer være av behov. 


Viser testen fra Tigeni at du befinner deg i en risikosone med et sterkt nedsatt nivå av viktige stoffer i blodet, vil en av våre leger ta kontakt med deg. Disse legene setter ikke en diagnose, men vil vise deg hvor du skal henvende deg. 

Få nok søvn og sørg for regelmessig mosjon 

Søvn

Når vi sover og kroppen hviler produseres det flere viktige stoffer i kroppen som gjør oss rustet til neste dag. Noen av disse stoffene er også viktige for at immunsystemet skal fungere optimalt. For eksempel produseres interleukiner som gjør at de ulike delene av systemet kommuniserer med hverandre. 


Stress er derfor en faktor som også betydelig påvirker immunforsvaret, da dette igjen påvirker søvnkvaliteten. Det er bevist at de som sover mindre enn sju timer hver natt er større utsatt og oftere opplever sykdom som resultat av virus, bakterier og andre infeksjoner (Kilde: NHI).

Mosjon 

Ved trening øker hastigheten på sirkulasjonen av blodet i kroppen. Dette fører til at blodet raskere kan ta med seg de viktige næringsstoffene til de cellene som trenger det. Samtidig blir cellene raskere i stand til å oppdage og agere når vi blir utsatt for farlige patogener. Mosjon kan i seg selv også redusere stress (Kilde: Helse Norge).

Konsekvenser av et svekket immunforsvar 

Konsekvenser av et svekket immunforsvar som er ute av balanse varierer stort mellom mennesker. Noen blir født med et alvorlig svekket immunforsvar, mens andre kan oppleve at immunforsvaret svekkes etterhvert som man blir eldre. 


På nettsidene til Oslo Universitetssykehus kan man blant annet lese følgende om symptomer på et nedsatt immunforsvar og immunsviktsykdommer: 


  • Noen vanlige symptomer er; uvanlige infeksjoner, dårlig effekt av antibiotika, dårlig vekt hos barn, alvorlige reaksjoner på levende vaksine og autoimmun sykdom.


(Kilde: Oslo Universitetssykehus

Allergi 

Allergier er veldig vanlig og i de fleste tilfeller relativt ufarlige. Mange kan nok kjenne seg igjen i å reagere på pollen, pels eller diverse matvarer. Likevel kan det for noen føre til livsfarlige konsekvenser. Allergier kommer av at immunsystemet oppfatter disse stoffene som potensielt skadelige og overreagerer for å beskytte kroppen. Med andre ord kommer immunsystemet ut av balanse. 

Tigeni

Vil du selv sjekke om du har gode og stabile verdier i blodet av flere av stoffene som kreves for å opprettholde et godt immunforsvar? Med Tigeni kan du se hvordan du ligger an per i dag og over tid følge med på om tiltak som mosjon og kost har en god effekt på dine blodverdier. 


Bestill Tigeni 

Sikkerhet 

Prøvesvarene får du i Tigeni-appen, som kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Alle persondata er underlagt de strengeste krav til personvern. For å få tilgang til dine prøvesvar kreves en brukerprofil og BankID. 


Alle tester og medisinske data er beskyttet i Norge og EU. Tigeni verken deler eller selger biologiske data til en tredjepart. Dine data blir kun brukt til å utføre tjenesten. 

Ved oppdaget akutt sykdom 

Bekrefter prøvesvarene mistanke om sykdom eller alvorlige mangler vil en av våre leger ta direkte kontakt med deg. Legen vil i slike tilfeller gi deg informasjon om hvor du skal henvende deg. Prøvene vil kun analysere de verdiene som er proklamert på produktet, og er ikke ment som en generell utredning for sykdom.