What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Investere i egen helse

Content Tigeni, content.tigeni@gmail.com
Investere i egen helse

Investere i egen helse er lønnsomt.  2020 ble et hardt år hvor de aller fleste ble demotiverte etter lang tid med sosial distansering, nedstengning av samfunnet og færre muligheter til å ta vare på helsen sin gjennom fysisk aktivitet. For mange starter derfor 2021 med håp om et bedre år enn fjoråret, og den positive nyttårs energien gir mange motivasjon til å bli en bedre versjon av seg selv.

Nå har du muligheten til å investere i egen helse.  Den norske helseportalen Tigeni tilbyr en rekke livsstil-selvtester med en enkel fingerprikk-prøve (blodprøve). Ved hjelp av denne prøven, kan du følge dine blodverdier over tid og få råd og veiledning om hvordan du kan tilpasse din livsstil for en sunnere hverdag og bedre helse.

Sjekk helsetilstanden din hjemme

Tigeni tilbyr en rekke selvtester, både enkelttester og periodetester. Du kan ta en D-vitamin test, eller du kan bestille en standardtest som sjekker deg for diabetes, jernnivå, vitamin D, vitamin B12, kolesterol, magnesium, og du vil få et konsultasjonsmøte med en lege over video. Det tilbys også en halvårstest slik at du enkelt kan sammenligne resultater over tid.  Det er nå enkelt å investere i egen helse.

Les mer om Tigenis tjenester og sjekk din helse

Investere i egen helse
Viktigheten av å ha kontroll på blodverdiene dine

Jern er et næringsstoff som er blant annet nødvendig for transporten av oksygen i kroppen. Jernmangel er vanligere enn mange tror, og rammer spesielt kvinner. Mange opplever jernmangel ved at de generelt føler seg slappe og uopplagte, at de har hodepine eller føler seg svimle. Som regel kan jernmangel behandles enkelt med tilskudd av jern – som finnes reseptfritt på apotek i ulike doser.

Kolesterol

Kolesterol er en viktig byggesten for alle cellemembraner og er viktig for energiomsetningen i kroppen, samt dannelsen av visse hormoner (som for eksempel østrogen og testosteron). Når for mye kolesterol/LDL-kolesterol (det dårlige kolesterolet) tas opp i åreveggen, forårsaker det en betennelsesreaksjon som får åreveggen til å bli tykkere, vevet blir skadet av disse kolesterolnedslagene og vi får i tillegg til kolesterol nedslag av kalk og betennelsesceller i åreveggen, også kalt åreforkalkning.

Magnesium

Magnesium er et viktig mineral i kroppen vår. Magnesium er viktig for blant annet skjelettet og tennene våre, for å opprettholde en normal muskel- og nervefunksjon og for energiproduksjonen. Magnesium brukes for eksempel mot leggkramper. Tegn på magnesiummangel kan være tap av matlyst, kvalme, brekninger, muskelkramper, slapphet og/eller svakhetsfølelse. Dette er diffuse og vage symptomer som også kan ha andre årsaker.

D-vitamin

D vtamin kan være med på å styrke immunforsvaret mot infeksjonssykdommer. Med normal verdi av vitamin D er man også godt rustet for vinterhalvårets plager. D-vitamin er unikt da det fungerer både som et vitamin og som et hormon med flere forskjellige funksjoner i kroppen. Den viktigste funksjonen er at det sørger for opptak av kalsium fra maten vi spiser.

Mangel på vitamin D kan føre til tretthet, smerter i muskler og ledd, svekket kraft i armer og ben og en økt risiko for benskjørhet. Normalt skyldes mangel på vitamin D et kosthold med lite tilførsel av vitaminet eller for lite soleksponering.D-vitamin er det eneste vitaminet, som kroppen, under de rette forutsetninger kan produsere selv. Dette skjer ved eksponering for sollys. Sollys er en god kilde til D-vitamin Her i Norden kan det bli lite sol på grunn av korte dager. Viktigste næringskilde er fet fisk, tran, beriket melk, egg og ost

Vitamin B12

Vitamin B12 er livsnødvendig og svært viktig for dannelse av røde blodlegemer og normal nervefunksjon. I tillegg er vitaminet nødvendig for å omdanne, transportere og lagre folat, for kroppens dannelse av arvestoff (DNA), samt viktig i omsetningen av fett, karbohydrat og protein. B12 finnes hovedsakelig i animalske produkter som kjøtt, egg, fisk og melk. Du kan også finne en matvarer på markedet, som for eksempel næringsgjær tilsatt B12.

Diabetes

Diabetes er en gruppe sykdommer som skyldes av at kroppen ikke produserer nok insulin, eller at insulinet virker dårlig. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Med en test kan du sjekke om du er i faresonen.

Sjekk deg selv hjemme- bestill livstilsanalyse her

Slik gjennomfører du testene

Tigeni sender deg et testkit som inneholder alt du trenger for å gjennomføre fingerprikktesten. Med en innlogging via din PC eller mobil vil du se testresultatene og hvordan du scorer sammenlignet med normalfordelingen i den norske befolkningen.

Slik utføres testen:
  • Ved et lite stikk i finger skal du fylle beholderen med ca. 5-6 dråper blod.
  • Send prøven i posten i retur pakken. Testen blir sendt til en av Tigenis ISO-sertifiserte og CE-godkjente labratoriumspartnere, for analyse.
  • Etter 3-5 virkedager kan du se dine resultater på PC og mobil. Resultatene dine vurderes av en norsk allmennpraktiserende lege.
  • Oppfølging med video konsultasjon med lege ved behov.

Tigeni instruksjonsguide for blodprøvetaking med fingerprikktest.

Investere i egen helse gir helsegevinst: Bestill her